Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η μαγική κεραλοιφή


Η κεραλοιφή είναι μια θαυματουργή αλοιφή που σίγουρα οι γιαγιάδες μας γνωρίζουνε αλλά εμείς αγνοούμε. Εμένα προσωπικά με έχει σώσει.
Προκειται για ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί που έχει σαν βάση το αγνό μελισσοκέρι και το παρθένο ελαιόλαδο.

Συνταγή για Κεραλοιφή απλή:

3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
5 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί και λιώνουμε ανακατεύοντας σιγά – σιγά το κερί. Αφού αναμειχθεί καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο (βρασμένο ή σε ατμό) γυάλινο βαζάκι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό. Η υφή της είναι κάπως πιο στερεή από τις γνωστές κρέμες, όμως, λιώνει θαυμάσια πάνω στο δέρμα και απορροφάται καταπληκτικά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.



Στην κεραλοιφή μπορείται να προσθέσετε σταγόνες απο αιθέραια έλαια και εκτός απο τα ωραία αρώματα τους να της χαρίσετε και τις θαυματουργές ιδιότητές τους.

Ενδείκνυται για: κρέμα σώματος και προσώπου, ενυδάτωση, εντριβές, εγκαύματα και καψίματα μικρής έκτασης, κοψίματα, αναφυλαξία, δερματικούς ερεθισμούς, συγκάματα των μωρών, σκασμένες θηλές (για θηλάζουσες μητέρες).Επίσης για τους άντρες μετά το ξύρισμα.

Μπορείτε να την παραγγείλετε απο μια άλλη μαμα: Κεραλοιφή απο την mamalydia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...