Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ενδοεπικοινωνία: Angelcare AC1100



Όταν ήμουν ακόμα έγκυος, είχα μια λίστα για το τι πρέπει να πάρω για το μωρό. Ανάμεσα στα άλλα είχα γράψει και τη λέξη ‘Ενδοεπικοινωνία’. Άραγε, θα μου χρειαζόταν αφού θα ήμουν εγώ δίπλα του συνεχώς… τι θα την ήθελα;  Τότε βέβαια δεν φανταζόμουν καν, πόσο αναγκαία και χρήσιμη θα αποδεικνυόταν μια τέτοια συσκευή!
Ένα θέμα συζήτησής λοιπόν με την Μαργαρίτα ήταν και αυτό: ‘Ενδοεπικοινωνία’.  Έχοντα εκείνη ήδη δοκιμάσει μια-δυο διαφορετικές συσκευές, μου λέει πως η καλύτερη συσκευή είναι η Angelcare και μάλιστα αυτή με το video.

Ο άντρας μου, γνωστός gadget-άκιας, βρήκε αμέσως τη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, διάβασε κριτικές, είδε βιντεάκια και παρουσιάσεις και μου λέει: «Angelcare AC110: Αυτό θα το πάρουμε σίγουρα! Είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί!». Έτσι, ψάξε ψάξε… που το πουλάνε, που θα το βρούμε πιο φτηνό… βρήκαμε στο διαδίκτυο ότι το μόνο κατάστημα που το πουλούσε στην Ελλάδα (πριν 1 χρόνο περίπου) ήταν ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, το Moro Ltd. Το παραγγείλαμε και σε μερικές μέρες το είχαμε στα χέρια μας!

Το Angelcare AC 1100 είναι μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία συνδυάζει ένα μοναδικό σύστημα αισθητήρων κίνησης και μία εξελιγμένη ενδοεπικοινωνία με κάμερα σε μία και μόνο συσκευή.

Οι αισθητήρες κίνησης (2 τετράγωνες πλάκες) τοποθετούνται κάτω από το στρώμα του παιδικού κρεβατιού και ανιχνεύουν οποιασδήποτε κίνηση του μωρού. Στην πραγματικότητα ένα βρέφος κατά τη διάρκεια του ύπνου συνήθως παραμένει ακίνητο. Το μόνο μέρος του σώματος που κινείται είναι ο θώρακάς του, καθώς αυτό αναπνέει και ακριβώς αυτή την ανεπαίσθητη κίνηση είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται οι 2 αισθητήρες κίνησης.  Ο ένας αισθητήρας κίνησης τοποθετείται στο κέντρο του παιδικού κρεβατιού. Μετά όμως τον 5ο - 6ο μήνα που το μωρό αρχίζει να κινείται, υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί σε κάποια γωνία του κρεβατιού και ο αισθητήρας κίνησης να μην μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση του θώρακα με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Για τον λόγο αυτό η Angelcare τοποθέτησε δύο αισθητήρες κίνησης, οπότε καλύπτεται όλο το εμβαδόν του στρώματος.
Το μωρό δεν έρχεται σε επαφή με καμία από τις πλάκες ή τα καλώδια και κοιμάται όπως θα κοιμόταν και χωρίς την ύπαρξη της συσκευής.  Σε περίπτωση που για 20’’ δεν ανιχνευτεί καμία κίνηση τότε θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, δίνοντας σας το χρόνο να αντιδράσετε άμεσα σε ενδεχόμενο πρόβλημα άπνοιας ή εισρόφησης.
Χάρη στη συνεχή βίντεο λήψη από την παιδική συσκευή στην οθόνη της συσκευής του γονέα μπορείτε να έχετε εικόνα από την κούνια ή το κρεβατάκι του μωρού σας στο παιδικό δωμάτιο. Η βίντεο λήψη είναι έγχρωμη ενώ υποστηρίζεται και νυχτερινή λήψη. Μπορείτε να επιβλέπεται το μωρό σας το βράδυ χωρίς να το ενοχλείτε και να το ανησυχείτε (ανοίγοντας την πόρτα ή το φως του δωματίου του). Η ειδική κάμερα υπερύθρων σας επιτρέπει να επιβλέπεται το μωρό σας στο σκοτάδι της νύχτας.
Η συσκευή του γονέα έχει έγχρωμης οθόνης αφής 2,75 ΄ και  όλες οι ρυθμίσεις της συσκευής γίνονται από εκεί γρήγορα και αξιόπιστα.
Η Angelcare AC1100 διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα αμφίδρομης ενδοεπικοινωνίας. Λειτουργεί όπως όλες οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας. Δηλαδή έχετε συνεχή λήψη και ηχητική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο παιδικό δωμάτιο. Μέσω της λειτουργίας «ενεργοποίηση μέσω αισθητήρα θορύβου», μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς την ευαισθησία του μικροφώνου έτσι ώστε η ενδοεπικοινωνία να ενεργοποιείται μόνο όταν το μωρό σας θα παράγει κάποιο ήχο (φωνή, κλάμα, βήχας κτλ). Με αυτή τη λειτουργία δεν ακούτε το διαρκές φύσημα από το μεγάφωνο που δημιουργεί η ασύρματη επικοινωνία. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε από τη συσκευή σας και να καθησυχάσετε το μωρό σας με τη φωνή σας χωρίς να εμφανιστείτε μπροστά του.
Σε περίπτωση που έχετε βγει εκτός εμβέλειας και οι 2 συσκευές δεν επικοινωνούν πλέον μεταξύ τους, μια ηχητική προειδοποίηση σας ενημερώνει. Και όταν μιλάμε για εμβέλεια… εννοούμε:
Εμβέλεια εξωτερικού χώρου 250 m.
Εμβέλεια εσωτερικού χώρου 80 – 100 m.
Οι συσκευές (πομπός και δέκτης) παίρνουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και έτσι μπορούν να λειτουργούν σε μέρη όπου δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή γονέα στη ζώνη σας με το ειδικό clip και να επιβλέπετε το μωρό σας ενώ κινήστε μέσα στο σπίτι, κάνετε δουλειές ή τρώτε πίτσα στην πιτσαρία κάτω ακριβώς από το σπίτι... (το τελευταίο το κάναμε πολλάκις το καλοκαίρι, αφού η Αγνή κοιμόταν από τις 20:00!!!).  Σε μία πλήρως φορτισμένη συσκευή γονέα οι μπαταρίες δουλεύουν για 8 συνεχόμενες ώρες. Επίσης, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι αφού η Angelcare AC1100 θα γυρίσει αυτόματα σε λειτουργία μπαταρίας σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

Και για εσάς που νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε συσκευή ενδοεπικοινωνίας...μετά από όλα αυτά, νομίζω πως σας έκανα λιγάκι να το σκεφτείτε!!!!






Αυτό που πρέπει τέλος να πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική μαρτυρία που να αποδεικνύει ότι έχοντας μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας προλαμβάνουμε ένα πιθανό περιστατικό αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
Για να μειώσετε τις πιθανότητες και να προστατεύστε το μωρό σας από το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου, κάνετε τα ακόλουθα:
  • Κοιμήστε το μωρό σας ανάσκελα, όχι μπρούμυτα όχι στο πλάι
  • Κοιμήστε το μωρό σας και αφήστε το κεφάλι και το πρόσωπο χωρίς σκεπάσματα
  • Μην καπνίζετε από την εγκυμοσύνη και μετά
  • Εξασφαλίστε ασφαλείς συνθήκες ύπνου για το μωρό σας τόσο για το βράδυ όσο και για τη διάρκεια της ημέρας
  • Κοιμήστε το μωρό σας στο δικό του προστατευμένο μέρος στο δωμάτιό σας για έξι με 12 μήνες
  • Θηλάστε το!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...