Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟΙ για ΠΑΙΔΙΑ

Εχθές έμαθα από την δασκάλα του γιου μου κάτι που πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα να το μοιραστώ.
Το 2010 δημιουργήθηκε μια ομάδα η οποία πραγματικά επιτελεί έργο! Λέγεται  "Μουσικοί για Παιδιά" και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιατρικά νοσοκομεία ΔΩΡΕΑΝ!
Έχοντας περάσει και εγώ τις μερούλες μου στο Παίδων και έχοντας δει αρκετά παιδάκια να υποφέρουν, η παρακάτω φωτογραφία πραγματικά με άγγιξε.


Μέσα από την μουσική και τα μουσικά παιχνίδια, το πρόγραμμα «ΜΟΥΣΙΚΟΙ για ΠΑΙΔΙΑ», βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον πόνο, το στρες, την απομόνωση, την διαδικασία της ιατρικής θεραπείας τους και το γεγονός της παραμονής τους στο Νοσοκομείο. Μεταμορφώνει το περιβάλλον του Νοσοκομείου, επιτρέποντας στην μουσική να δράσει θεραπευτικά. Παρακινεί, προκαλώντας τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Δίνει την ευκαιρία στο παιδί που νοσηλεύεται, να νοιώσει και πάλι παιδί!

Η μουσική είναι συχνά μέρος της καθημερινής μας ζωής. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η μουσική μπορεί να επιδράσει θετικά τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα. Αυτές της οι ιδιότητες, την καθιστούν ανεκτίμητο και αποτελεσματικό εργαλείο στο να βοηθήσει τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Έτσι, τα πλεονεκτήματα της χρήσης ζωντανής μουσικής στα παιδιά που νοσηλεύονται περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, σε:
- Ανακούφιση από τον πόνο.
- Μείωση του στρες.
- Εξωτερίκευση συναισθημάτων.
- Βελτίωση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
- Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Ενδυνάμωση του ελέγχου συμμετοχής στην θεραπεία.

Η Ομάδα ʽʼΜΟΥΣΙΚΟΙ Για ΠΑΙΔΙΑʼʼ αποτελείται από τους Ηλία Σακαλάκ (Τσέλο – Υπεύθυνο προγράμματος), Νάσο Μαρτζούκο (Βιολί), Έλενα Ταβαντζή (Βιολί), Laurentiu Matasaru (Βιόλα) και την Φωτογράφο Βάλια Αλεξίου.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ για όσα προσφέρουν!
Μπράβο τους!

Πηγή: http://www.classicalradio.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...